2018. január 11., csütörtök

Meggyes-diós brownie



Hozzávalók: 20x33 cm-es tepsihez

  • 15 dkg tejcsoki
  • 20 dkg étcsoki
  • 22 dkg vaj
  • 5 tojás
  • csipet só 
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 10 dkg dió
  • 2 marék magozott meggy
  • 15 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor

Elkészítés: A csokikat a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk verés közben a vajas csokit. Hozzáadjuk a vaníliát és a sütőporral és sóval elkevert lisztet. A végén beleforgatjuk a durvára vágott diót. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megszórjuk a meggyel, illetve még szórhtunk rá durvára vágott diót is. 170 fokon sül kb 25-30 percig, de tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt porcukorral megszórhatjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin