2017. augusztus 9., szerda

Almás pitécske



Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg hideg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • pici só

Töltelékhez:

  • 1 alma
  • fahéj
  • 2 ek cukor
  • kevés keményítő

Lekenni:

  • 1 tojásfehérje

Elkészítés: A tésztához a vajat elmorzsoljuk a porcukorral, sóval elkevert lisztben. Ha nem állna össze pár csepp hideg vizet adunk hozzá és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőben. A töltelékhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a keményítővel. A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk kb 5 mm vastagságúra, majd a vajazott-lisztezett piteformába egyengetjük. Megszúrkáljuk villával, majd belerakjuk a tölteléket. A maradék 1/3-ad résznyi tésztát ízlés szerint ráhelyezük a tetejére. Én rácsoztam. Lekenjük 1 tojásfehérjével. 180 fokon aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin