2017. augusztus 12., szombat

Áfonyás morzsasüti


A tv paprika egyik műsorában láttam ezt a sütit, amit ha jól emlékszem Havas Dóra sütött. Nagyon megtetszett, hogy ilyen gyorsan elkészíthető és mutatós sütike. Így hát el is döntöttem, hogy ha esik ha fúj (egyik sem mert 40 fok garantáltan megvolt :D ) én megsütöm. Igazán finom, könnyed kis süti, az alján puha tésztát kellemesen kiegészíti a tetején lévő ropogós morzsa na meg a sok sok friss áfonya. :)
Hozzávalók:
Morzsához:

  • 40 g liszt
  • 100 g cukor
  • 55 g hideg vaj
  • fél tk fahéj

Tésztához:

  • 125 ml tej
  • 55 g puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 tojás
  • csipet só
  • Fél cs sütőpor
  • 20 dkg áfonya

Elkészítés: Először a morzsát készítjük el, amihez a hozzávalókat szép morzsásra dolgozzuk a két kezünkkel. A tésztához a vajat, cukrot, citromhéjat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is habosítjuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd a tejjel felváltva részletekben a tojásos masszához keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, elegyengetjük, rászórjuk az áfonyát, majd a morzsát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. En fahéjas porcukorral megszórva tálaltam.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin