2017. január 29., vasárnap

Mézes zserbó


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 1 tk kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 ek méz
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg ráma
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tej

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 dl búzadara
  • 1 rúd vanília
  • csipet só
  • 20dkg porcukor
  • 20 dkg puha ráma

Lapokat lekenni:

  • Sárgabarack lekvár

Tetejére:

  • olvasztott étcsoki

Elkészítés: Először sütünk 4 lapot a tészta hozzávalóiból úgy, hogy a tojást, mézet, tejet, cukrot és a margarint egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett sűrűre összeolvasztjuk. A lisztet, szódabikarbónát, sót és kakaót elkeverjük egy másik tálban és erre öntjük az összeolvasztott mézes részt és szépen összedolgozzuk. Ha ez megvan 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és egy vajazott lisztezett tepsi hátán 170 fokon kb 5 perc alatt megsütjük. Ha megsült még melegen leszedjük a tepsi hátáról és egy egyenes felületen hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a vanília rúddal és a kikapart magjival felfőzzük, majd kivesszük a kiázott vaníliahüvelyt és belecsorgatjuk a tejbe a búzadarát, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük és robotgéppel beledolgozzuk a puha margarint és a porcukrot. Összeállításnál a lapokat lekenjük lekvárral, rátöltjük a krémet, majd a tetején elkenjük a megolvasztott csokit. 1 éjszakát érdemes hűtőben hagyni, hogy megpuhuljon a lap. Másnap szeleteljük.

Itt tudtok csatakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin