2017. január 24., kedd

Diós kevert


Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • pici só
  • 1 alma

Elkészítés: A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenkent hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet, fahéjat, darált diót, sót és sütőport elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A cukros vajas tojássárgájás részhez adjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A legvégén beleforgatjuk az almakockákat is. Egy vajazott lisztezett kis méretű tepsibe öntjük a masszát. Én a tetejét is megszórtam aprított dióval és 180 fokon tűpróbáig sül.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin