2015. április 12., vasárnap

Bonbon variációk :)



4 féle ízben készítettem bonbont és mind egy fotóra került, úgyhogy egyszerre posztolom őket.

Készült egy fahéjas étcsokis
Egy vaníliás-ribizlis
Egy kávés fehércsokis
És egy diós tejcsokis

A fahéjasat Gesztenyénél láttam, de nem tettem bele likőrt, helyette tejszín ment bele és picit több fehércsoki.
A többit Praliné Zsuzsinál láttam.

Hozzávalók:

Fahéjas étcsokis:
Krémhez:

  • Kb. 12 dkg fehércsoki
  • 6 cl tejszín
  • 1 kk fahéj (de ízlés szerint növelhető a mennyisége)

A burokhoz:

  • 15 dkg étcsoki


Elkészítés: A burokhoz a csokit megolvasztjuk, temperáljuk, majd kikenjük a formát vele, lehűtjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd beletörjük a csokit és megolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a fahéjat, langyosra hűtjük, és beletöltjük a megdermedt burokba, dermesztjük, majd lezárjuk.

Vaníliás-ribizlis:
Krémhez: 

  • 10 dkg fehércsoki
  • Fél rúd vanília magjai
  • 5 cl tejszín
  • ribizli lekvár (nálam házi)

Burokhoz:

  • 10 dkg fehércsoki


Elkészítés: A burokhoz a csokit megolvasztjuk, temperáljuk, majd kikenjük a formát és lehűtjük. A krémhez a felforralt tejszínben felolvasztjuk a csokit és hozzáadjuk a vanília magjait is, kihűtjük. A burok aljába teszünk egy csepp lekvárt, majd erre a vaníliás krémet, dermesztjük, majd lezárjuk.

Kávés fehércsokis:
Már posztoltam egyszer, de most a burokba nem került kávé.

Diós-tejcsokis:
Krémhez:

  • 1 marék darált dió
  • kevés porcukor
  • vaj
  • tejszín

Burokhoz:

  • 10 dkg tejcsoki


Elkészítés: A burokhoz a csokit megolvasztjuk,temperáljuk, majd kikenjük a formát és lehűtjük. A diós töltelékhez a diót a cukorral elkeverjük és egy serpenyőben megpirítjuk, olaj nélkül. Ha megpirult hozzáadagolunk vajat és tejszínt a kívánt állag eléréséig. Ha ez megvan, kihűtjük, majd elosztjuk a formában és lezárjuk a formát tejcsokival.

2 megjegyzés:

LinkWithin