2015. április 12., vasárnap

Párizsi krémes torta


Szülinapra...
A krémet Tücsökbogárnál láttam.
Hozzávalók:

  • 6 tojásból egy világos piskóta

Krémhez:

  • 2,5 dl tejszín
  • 12,5 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 35 dkg vaj

Elkészítés: A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzákeverjük a kakaóport, lehúzzuk a tűzről, majd a vaj harmadát is belekeverjük. Teljesen kihűtjük. A maradék vajat kihabosítjuk, majd hozzáadagoljuk habosítás közben a kihűlt csokis alapot. Félbe vágjuk a piskótát és ezzel a krémmel töltjük meg. Lekenjük az oldalát és a tetejét is, majd feldíszítjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin