2014. szeptember 9., kedd

Kávés-vaníliás bonbon


Szintén Praliné Zsuzsitól van a recept. Nem egyszerre készültek, csak most posztolom. :)
Nagyon finom, selymes krém belül, ropogós csoki kívül. Zseniális találmány. Köszönöm Zsuzsi. Imádjuk. :)
Hozzávalók:
Kávés réteghez:

  • 4 ek tejszín
  • 4 dkg tejcsoki
  • 1 tk instant nescafe

Vaníliás réteghez:

  • 4 ek tejszín
  • 4 dkg fehércsoki
  • fél rúd vanília kikapart magja
  • 15 dkg étcsoki

Elkészítése: A kávés réteghez a tejszínt a kávéval felmelefítjük, majd beletördeljük a tejcsokit. Összeolvasztjuk, picit kihűtjük.
A vaníliáshoz a tejszínt a vaníliával felmelegítjük, majd beletördeljük a fehércsokit. Összeolvasztjuk, kissé kihűtjük. Az étcsokit megolvasztjuk, temperáljuk, kikenjük vele a formákat, dermesztjük, majd beletöltjük a 2 féle krémet. Először a kávés krémből töltünk bele, majd a vaníliásból, dermesztjük, és lezárjuk a maradék étcsokival. Ismét dermesztjük, majd kipattintjuk a formából.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

2 megjegyzés:

LinkWithin