2014. szeptember 15., hétfő

Mascarponés diókocka



Hozzávalók:
Tésztához:
  • 250g liszt
  • 100g darált dió
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 50 g olvasztott margarin
  • 180g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 2 közepes tojás
  • 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
  • 50 ml tej
Krémhez:
  • 250g Mascarpone
  • 2 púpos ek átszitált porcukor
  • 0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
  • 200 ml habtejszín
Tetejére:
  • reszelt étcsoki
Elkészítése:  A lisztet, diót, sütőport elvegyítjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat egyessével, jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztes keveréket, jól eldolgozzuk, majd a tejjel lazítjuk. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sül. Ha kész kihűtjük. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt. Kihabosítjuk a mascarponét a porcukorral, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Egyenletesen rákenjük a tésztára, hűtőben dermesztjük, majd tálalás előtt kockákra vágjuk és díszítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin