Húsvétra készült ez a süti. Nagyon finom volt. Dióban nem volt hiány :)
Hozzávalók :
Laphoz:
- 1 tojássárgája
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 10 dkg cukor
- 50 g darált dió
Töltelék :
- 20 dkg darált dió
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 1 tk fahéj
- 500 ml víz
- 15 dkg cukor
Kenéshez :
- Baracklekvár
Rácshoz:
- 3 tojás
- 60 g cukor
- 80 g liszt
Elkészítés : A laphoz a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a vizet és a cukrot felforraljuk. A diót, kekszet és a fahéjat elkeverjük, majd ráöntjük a cukros vizet és elkeverjük. A laphoz a tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapíros tepsibe tesszük és megszurkáljuk. 180 fokon elősütjük pár perc alatt. Ha elősült lekenjük lekvárral, majd elsimítjuk rajta a tölteléket. A rácshoz a tojásokat külön választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához rakjuk a cukrot és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet végül óvatosan a tojáshabot is. Nyomózsákba töltjük és berácsozzuk a tetejét. Visszatesszük 180 fokra és készre sütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk és porcukorral megszórva találjuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése