2014. április 21., hétfő

Berliner szelet


Húsvétra készült ez a süti. Nagyon finom volt. Dióban nem volt hiány :)
Hozzávalók :
Laphoz:

  • 1 tojássárgája
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg cukor
  • 50 g darált dió

Töltelék :

  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 1 tk fahéj
  • 500 ml víz
  • 15 dkg cukor

Kenéshez :

  • Baracklekvár

Rácshoz:

  • 3 tojás
  • 60 g cukor
  • 80 g liszt

Elkészítés : A laphoz a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a vizet és a cukrot felforraljuk. A diót, kekszet és a fahéjat elkeverjük, majd ráöntjük a cukros vizet és elkeverjük. A laphoz a tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapíros tepsibe tesszük és megszurkáljuk. 180 fokon elősütjük pár perc alatt. Ha elősült lekenjük lekvárral, majd elsimítjuk rajta a tölteléket. A rácshoz a tojásokat külön választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához rakjuk a cukrot és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet végül óvatosan a tojáshabot is. Nyomózsákba töltjük és berácsozzuk a tetejét. Visszatesszük 180 fokra és készre sütjük.  Ha kihűlt kockákra vágjuk és porcukorral megszórva találjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin