2014. január 12., vasárnap

Almás lepény


Tudom tudom, már van egy almás recept a blogon, de ez most egy másik recept. Az sem rossz, de ez szuper omlós... :))
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 cs sütőpor
  • 7 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 tojás

Töltelék:

  • 1,5 kg alma (tisztítva mérve)
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek fahéj
  • Édes morzsa
  • Tejföl

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és két részre osztjuk,  egy kisebbre és egy nagyobbra. A nagyobbikat kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 24x35 cm-es zsírozott és lisztezett tepsibe. Rárakjuk a tölteléket, amit úgy készítünk, hogy az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük és összekeverjük a fahéjas cukorral. Kinyomkodjuk a levét. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk édes morzsával, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket. A kisebbik fél tésztát is kinyújtjuk és rátesszük a töltelékre. Lekenjük vízzel hígított tejföllel és megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt kockákra vágjuk és porcukorral megszórva találjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin