Tudom tudom, már van egy almás recept a blogon, de ez most egy másik recept. Az sem rossz, de ez szuper omlós... :))
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 cs sütőpor
- 7 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 3 tojás
Töltelék:
- 1,5 kg alma (tisztítva mérve)
- 15 dkg cukor
- 1 ek fahéj
- Édes morzsa
- Tejföl
Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és két részre osztjuk, egy kisebbre és egy nagyobbra. A nagyobbikat kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 24x35 cm-es zsírozott és lisztezett tepsibe. Rárakjuk a tölteléket, amit úgy készítünk, hogy az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük és összekeverjük a fahéjas cukorral. Kinyomkodjuk a levét. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk édes morzsával, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket. A kisebbik fél tésztát is kinyújtjuk és rátesszük a töltelékre. Lekenjük vízzel hígított tejföllel és megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt kockákra vágjuk és porcukorral megszórva találjuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése