Még soha nem ettem vargabélest. Egészen a mai napig. Megsült az első vargabélesem. :) Nagyon finom süti. Az igaz, hogy nem a legegyszerűbb, de nem is annyira nehéz elkészíteni.
Hozzávalók:
- 15 dkg cérnametélt
- 4 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 75 dkg túró
- Mazsola
- 1 ek búzadara
- 1 citrom héja
- 1 csomag 8 lapos réteslap
Sütéshez:
Tetejére:
Elkészítése: A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. A tojások sárgáját 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral habosítjuk, majd a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát meg a búzadarát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, majd a jól lecsöpögtetett tésztát is belekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük tiszta habverővel, a vége felé hozzáadjuk a 2 ek cukrot. Óvatos mozdulatokkal a túrós masszába forgatjuk. Egy tepsit kiolajozunk és 4 réteslappal kibéleljük úgy, hogy a közüket egy kevés olajjal megkenjük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslappal befedjük, miután azt is meglocsoljuk rétegenként olajjal. A tetejét tejföllel megkenjük. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeletelnénk, 20 percig pihentetjük. Tálaláskor porcukorral tálaljuk.
Itt tudtok csatlakozni
HOZZÁM!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése