2013. március 19., kedd

Zserbó


Na ezt a zserbót nem én sütöttem, de úgy voltam vele, hogy mindenképp közzé kell tennem. :) Igazi klasszikus, élesztő nélkül. :)
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg Ráma
  • 2 tojás sárgája
  • fél cs. sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • annyi tejföl, hogy gyúrható legyen
Töltelék:
  • 1 üveg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
Kenéshez:
  • 1 tojás fehérje
Máz:
  • 2 ek cukor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 2 ek tej
  • 5 dkg Ráma

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 felé osztjuk és mindet kinyújtjuk. Az első kinyújtott lapot zsírozott-lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük fél üveg baracklekvárral és megszórjuk a dió és a cukor felével, majd rátesszük a második lapot, rákenjük a lekvár másik felét és rászórjuk a dió és a cukor másik felét, majd rátesszük a harmadik lapot. Megszurkáljuk villával és lekenjük egy tojás fehérjével és 180 fokon megsütjük aranybarnára. Amíg sül elkészítjük a mázat úgy, hogy a kakaót, cukrot, tejet egy tálba tesszük és kevergetve feloldjuk, majd ha felolvadt beledobjuk a rámát és megvárjuk míg az is elolvad. Ha kihűlt a süti ráöntjük a mázat és megvárjuk míg megdermed rajta, azután szeleteljük.


Itt tudtok csatlakozni hozzám! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin