2018. szeptember 6., csütörtök

Gesztenyés hókifli


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
Töltelékhez:

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • rum
Hempergetéshez:
  • Porcukor
Elkészítés: A tésztához a vajat a sóval és a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk és beletöltjük a rummal elkevert gesztenyét. Feltekerjük és kifli alakúra formázzuk. Sütőpapiros tepsire tesszük és 180 fokon sütjük világos rózsaszínűre, majd még melegen a porcukorba forgatjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin