2018. május 8., kedd

Tiramisu desszert



Hozzávalók:

  • Kb 2 tojásos világos piskótalap
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 35 g zselatin por
  • 2 cl fekete kávé
  • pici vanília

Fog kelleni még:

  • Babapiskóta
  • Fekete kávé
  • Porcukor
  • pici rum

Natúr színű glaze:

  • 132 g fehércsokoládé
  • 86 ml tejszín
  • 20 ml víz
  • 15 g glükóz szirup
  • 1 lap zselatin
  • 12,5 g étolaj

Elkészítés: A desszert krémjéhez a tejszínt lágy habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a hidegvízbe áztatott, majd felmelegített zselatint, a vaníliát és a kávét. A félgömb formába nyomunk habzsákból alulra, ebbe nyomunk egy darabka babapiskótát, amit belemártottunk a porcukorral és rummal elkevert kávéban, majd feltöltjük a formát krémmel és a végén belenyomjuk a kiszaggatott piskótát. Fagyasztóba tesszük amíg teljesen meg nem fagy. A glazehez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt, glükózt és a vizet felforraljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Ha felforrt a tejszínes keverék kb 3 részletben a csokihoz adjuk, közben kevergetjük. Belekeverjük a kicsavart zselatinlapot, majd az olajat is. Ekkor szinezhető is. Átszűrjük, blendeljük és akár azonnal is fel lehet használni.
Kivesszük a formából a desszertet, leöntjük a 37 fokosra hűlt glazzel és díszítjük. Én csokidarával bepaníroztam illetve megszórtam kakaóporral plusz kapott rolettit és arany cukorgyöngyöket.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

2 megjegyzés:

LinkWithin