2017. október 13., péntek

Karamell fagyi


Hozzávalók:

  • 6 dl tejszín
  • 1 dl növényi tej
  • 300 g cukor
  • 3 tojás
  • vanília
  • csipet só

Elkészítés: 200 g cukrot elkezdünk karamellizálni, majd ha az összes cukor elolvadt hozzáadunk 300 ml tejszínt. Ha összeállna a karamell akkor visszarakjuk a tűzre és kevergetve visszaolvasztjuk. Kihűtjük. A tojásokat kihabosítjuk. A tejet a maradék tejszínnel, vaníliával, sóval és a cukorral felforraljuk, majd óvatosan, apránként adagolva és folyamatos keverés mellett a habosított tojáshoz adjuk. Ezután visszatesszük a tűzre és kevergetve besűrítjük. Ha ez kész összekeverjük a karamellkrémmel és hagyjuk teljesen kihűlni kb 1 nap alatt.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin