2017. szeptember 17., vasárnap

Vaníliás mákszelet


Van úgy, hogy rosszul értelmezünk egy receptet. :D Itt igazából nem ez történt, hanem maga a recept nem volt jó. Aztán nem akartam pocsékolni, ezért feljavítottam és ez a süti született. Egy kis improvizáció. 😉
Hozzávalók:
Mákos piskótához:

  • 2 tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 2 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 10 ek cukor
  • 2 ek puha vaj
  • 17 ek liszt
  • 3 dl tejföl

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg puha margarin

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs zselatinfix
  • kevés darált mák

Elkészítés: A piskótához minden hozzávalót elkeverünk egy kézi mixerrel és sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez főzünk egy sima pudingot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a margarinnal. Habbá verjük a tejszínt. A krémet rásimítjuk a piskótára és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, majd másnap felvágjuk és a tejszínhabbal tetszés szerint díszítjük és megszórjuk egy kevés mákkal.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin