2017. július 11., kedd

Pizzás csiga


40 fok ide vagy oda én bizony bekapcsoltam a sütőt...igaz majdnem elszédültem, de sebaj :D  Ez a csiga receptje párom anyukájától van. :) Arany keze van és valami hihetetlen finom kelt tésztákat csinál (amúgy mindent nagyon finoman készít :) imádok tanulni tőle). Elkértem a receptet és most én is megsütöttem. :)
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5-3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • kevés cukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg ráma (én olvasztva, de langyosan tettem bele)

Töltelékhez:

  • 1 kicsi konzerv paradicsompüré
  • 2 tk pizzakrém
  • 2 tk ketchup

Tetejére:

  • 5 dkg sajt

Elkészítése: A tésztához a langyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Lefedve 1 órát kelni hagyjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságra, lekenjük az elkevert paradicsomos pizzakrémmel, majd feltekerjük a hosszabbik oldalánál. Felszeleteljük, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és megszórjuk reszelt sajttal. Fél órát a tepsiben kelesztjük, majd 200 fokon aranybarnára sütjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin