2017. május 21., vasárnap

Teljes kiőrlésű zsemle


Az alap ötlet Tücsökbogártól van csak én a saját lisztkészletemből, saját szám íze szerint csináltam. Finom, foszlós, könnyű. :)

Hozzávalók 10 db zsemléhez:

  • 300 gr bl80-as kenyérliszt
  • 200 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 2-3 ek méz
  • 2 tk só
  • 0,5 dl olvasztott kókuszzsír
  • 3 dl langyos víz
  • 25 gr friss élesztő

Lekenni:

  • Olvasztott kókuszzsír

Megszórni:

  • Fekete szezámmag

Elkészítés: A liszteket a dagasztógép táljába mérjük és egy lyukat alakítunk ki a közepébe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rácsorgatjuk a mézet és ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót és az olvasztott kókuszzsírt is és jól kidagasztjuk. Ha ez megvan lisztezett munkafelületre rakjuk a gömbölyített tésztát és letakarva 1 órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten. Ha megkelt 10 egyenlő részre osztjuk, zsemle formára alakítjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és ismét pihen 1 órát. Amíg pihen előmelegítjük a sütőt és ha duplájára keltek a zsemlék lekenjük olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk szezámmaggal és kb 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin