2017. május 24., szerda

Mákos rácsos


Én most egy nagyon kicsi tepsibe csináltam,  15x13 cm
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • csipet sütőpapír

Töltelékhez:

  • 10 dkg darált mák
  • 3 ek cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 dl tej
  • csipet fahéj
  • 1 ek vaj
  • 1 alma reszelve
  • A tésztából megmaradt tojásfehérje

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a háromnegyedét kinyújtjuk akkora méretre mint a tepsi. Sütöpapíros tepsi aljába tesszük a kinyújtott tésztát, megszúrkáljuk, majd elegyengetjük az elkészült tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a darált mákot, cukrot, fahéjat, tejet és a citrom levét és héját felfőzzük, majd belekeverjük a vajat meg a reszelt almát. Ha kihűlt beleforgatjuk az 1 tojásból felfert habot és a zsemlemorzsát. Ezt elegyengetjük a kinyújtott tésztán, majd a maradék tésztából készült szalagokkal berácsozzuk. Tojással lekenjük és közepes hőfokon aranyra sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin