2015. január 18., vasárnap

Ribizlis bonbon


Tegnap ismét bonbonoztam egy picit. :)) nekem ebből az adagból 30 db bonbonkám lett.
Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • kb. 30 dkg fehér ribizli
  • 5-6ek cukor ( de lehet több is...ettől még savanykás volt)

Elkészítése: A cukrot a ribizlivel pépesre főzzük, majd kihűtjük és átszűrhetjük, hogy ne legyen olyan magvas. Én csak a felét szűrtem át.
A burokhoz a csokit gőz fölött megolvasztjuk, temperáljuk, majd kikenjük a forma mélyedéseit, dermesztjük. Ezután újra kikenhetjük, de akkor megint dermeszteni kell. Ha kész a forma beletöltjük a tölteléket úgy, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Lezárás után újra dermesztjük, majd csomagolhatjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

2 megjegyzés:

LinkWithin