2015. január 1., csütörtök

Epertorta


Szülinapra ismét….:) Dupla adagból csináltam. A kép nem a legjobb sajnos...

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 tojás
  • 20 ek cukor
  • 22 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 liter tejszín
  • 500 g eper
  • 5 ek cukor
  • 2 cs instant zselatin fix


Elkészítése: A tészta hozzávalóit megfelezve sütünk 2 piskótát. Kihűtjük.
A krémhezaz epret a cukorral sűrűre főzzük, majd ha langyos hozzákeverjük a zselatin fixet. Kihűtjük teljesen. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatinnal, majd kb a háromnegyedéhez hozzá keverjük az eperlekvárt. A két piskótát megfelezzük, majd betöltjük az epres krémmel. A sima tejszínnel körbekenjük az oldalát meg a tetejét. Innen ízlés szerint díszíthetjük. Én ostyával díszítettem.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin