2014. június 10., kedd

Karamell torta


Ez a torta az én drága unokatestvéremnek készült névnapjára. Az én szerény véleményem, hogy nagyon finom volt. :)  A kép nem az igazi sajnos, mert túl későn fotóztam.
Ez kb 10 szeletes volt.
Hozzávalók :
Tésztához :

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • pici sütőpor

Krémhez :

  • 10 dkg cukor
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl habbá vert tejszín

Díszítéshez :

  • 1 dl tejszínből vert kemény hab
  • arany cukorgyöngy

Elkészítés : A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgához rakjuk a cukrot és kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tojáshabot és óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapíros formába töltjük és 160 fokon lassan kb 40 perc alatt készre sütjük. Ha megsült kihűtjük és 3 részre vágjuk. A krémhez a cukrot alacsony lángon megolvasztjuk, majd ha a cukor teljesen felolvadt beleöntjük óvatosan a tejszínt. Vigyázzunk mert kifuthat. Visszaolvasztjuk a cukros tejszínt, majd kihűtjük és összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal és betöltjük a lapokat és lekenjük az oldalát és a tetejét is. Tetejét ízlés szerint díszítjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Biztos nagyon örült neki az ünnepelt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) hát még az íze. :) ahhoz képest, hogy ugye a karamell elég édes, ez nem volt annyira édes. :) igen, nagyon örült neki ahogy láttam. :)

      Törlés

LinkWithin