Még régebben kaptam egy 12 db-os minikuglófsütőt és azóta vadászok egy jó receptet. Minden itthoni szakácskönyvet átnéztem, de tanácstalanul álltam a dologhoz, míg nem a minap elmentem kukoricakeményítőt venni és az egyik oldalán pont egy ilyen recept volt ajánlva. Na, mondom üsse kavics, megsütöm. Nagyon finom lett, csak az a baj ezzel a pici kuglófozással, hogy hamarabb kiszárad a süti, mintha nagy lenne.
Hozzávalók:
- 36 dkg liszt
- 4 dkg kukoricakeményítő
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- pár csepp vaníliakivonat
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliacukor
- 175 g vaj
Elkészítés: A puha vajat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk egyenként elkeverve a tojásokat. A lisztet, sütőport, keményítőt és egy csipet sót elvegyítünk, majd a vaníliás tejjel felváltva hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez és kb 5 percig nagy sebességgel habosítjuk. Olajozott, lisztezett formákba töltjük és lassan, kb 160-180 fokon 40 percig sütjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése