Csupa nagy betűvel írhatom és mondhatom, hogy ez a T Ö K É L E T E S recept. :)))) Krémesen lágyan olvad az ember szájában. Kicsit a madártejre hasonlít az íze. Nagyon finom. A receptért köszönet Csillának. :)
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 6 ek cukor
- 2 db. tojás
- 1/2 rúd vanília
- 2 dl. tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, közben odatesszük főni a tejet a vanília kikapart magjaival és a vaníliahüvellyel együtt. Ha a tej felforrt óvatosan, kicsi adagokban hozzácsorgatjuk a tojáshoz úgy, hogy közben folyamatosan keverjük, nehogy kicsapódjon. Ezután visszaöntjük az egészet a lábasba és besűrítjük, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a teljesen kihűlt vaníliás alapba forgatjuk, majd lefagyasztjuk. Én óránként átkevertem
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése