Nagyon finom süti, aminek a receptjét Citromhabnál láttam. Ezúton is köszönöm neki, tökéletes lett. :))
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 1 evőkanál víz
- 75 g cukor
- 100 g liszt
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 150 ml tejszín
- 200 g túró
- 70 g cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- magozott meggybefőtt
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése: A tésztához a tojásokat a vízzel és a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és elkeverjük. 32x34 cm-es sütőpapíros tepsire simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsül. Ha megsült porcukrozott sütőpapírra borítjuk a piskótát, lehúzzuk a piskótáról a papírt és még melegen feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Amíg hűl elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrót áttörjük és ízesítjük a vaníliával, cukorral, majd beleforgatjuk a tejszínt. Megtöltjük a krémmel a kicsavart piskótát és 1 sorba meggyet rakunk bele, majd visszatekerjük. Tálalás előtt porcukrozzuk a tetejét. (Nálam ez pont nem látszik, mert az oldalát nem porcukroztam :P )
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Örülök, hogy ízlett:-)
VálaszTörlés