2014. január 26., vasárnap

Krumplis pogácsa


Az első krumplis pogim és mondhatom, hogy nem az utolsó. A receptet Tücsökbogárnál láttam, amit köszönök is neki. :)
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg főtt, áttört és kihűtött krumpli
  • 2, 5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl a krumpli főző vizéből
  • 1 tojás
  • 1 tk só

Kenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítése: A krumplit megfőzzük, majd összetörjük, kihűtjük. A lisztet dagasztótálba mérjük, közepére lyukat készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórunk cukrot és ráöntjük a langyos tejet és a vizet, majd megvárjuk, hogy felfusson az élesztő. Ha felfutott hozzáadunk mindent és összegyúrjuk, majd letakarva kb 20 percet kelesztjük, hogy dupla akkora méretű legyen. Ha megkelt kinyújtjuk, lekenjük 1 tojással, késsel becsíkozzuk és kiszaggatjuk, majd kb 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin