2013. január 26., szombat

Zabpelyhes- Aszalt sárgabarackos keksz

Igazán egészséges és finom ételről beszélek most! Kevés olyan étel van ami egészséges is és finom is egyben. Mindig kísérletezgetek, hogy mi is lenne jó, aztán ráleltem erre a receptre és próba szerencse alapon kipróbáltam és Ó te jóó Ég mennyire jó. Ebből mindenki bűntetlenül ehet, mert semmi olyan nincs benne. Talán a cukor amit helyettesíthetünk mézzel vagy a fehérlisztet helyettesíthetjük teljeskiőrlésűvel, de mivel most sütöttem először hű maradtam a recepthez. :)
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 60 gr vaj
  • 100 gr cukor
  • 75 gr zabpehely
  • 50 gr liszt
  • 65 gr aszalt sárgabarack
  • 30 gr dió
  • Fél tk szódabikarbóna
Elkészítés: A nagyon lágy vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral. A barackot, zabpelyhet, diót összeaprítjuk és hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és az egészet a vajas keverékhez keverjük. Golyókat formálunk amit a sütőpapírral bélelt tepsire teszünk és ott tallér alakra összelapítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben addig sül,  míg az alja és az oldala meg nem pirul picit. Tovább ne, mert a barack könnyen megéghet. Még melegen szedjük ki a tepsiből, mert ha kihűlt megkeményedik és nehezebben válik el a tepsitől.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin