Igazán jó kis csemege és ropogtatni való.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 1 tk só
- 2 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- szezámmag, köménymag
Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk 1 tojást, a tejfölt, sót és 10 dkg reszelt sajtot. Összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 1 óráig a hűtőben pihentetjük. A pihentetés után nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagságúra és vágjuk vékony rudakra derelyemetszővel. A másik tojást üssük 1 pohárba, keverjük fel és kenjük meg vele a tésztát, majd szórjuk rá a maradék sajtot. Lehet rászórni még szezámmagot is, vagy köménymagot is. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése