2012. szeptember 16., vasárnap

Sajtos ropogós


Igazán jó kis csemege és ropogtatni való.

Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk só
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • szezámmag, köménymag
Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadunk 1 tojást, a tejfölt, sót és  10 dkg reszelt sajtot. Összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 1 óráig a hűtőben pihentetjük. A pihentetés után nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagságúra és vágjuk vékony rudakra derelyemetszővel. A másik tojást üssük 1 pohárba, keverjük fel és kenjük meg vele a tésztát, majd szórjuk rá a maradék sajtot. Lehet rászórni még szezámmagot is, vagy köménymagot is. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.


Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin