2012. szeptember 9., vasárnap

Meggyes piskóta


Ez a süti akkor készült, amikor hirtelen betoppant egy vendég. Kellett valami amivel megkínálhattuk. Erre a gyors kis meggyes piskótára voksoltunk és meg is sütöttük. :)

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • pici só
  • fél üveg meggybefőtt
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval és a tojás sárgájás-cukros keverékhez adjuk. Keverés után fogunk egy fakanalat és a lisztes tojássárgájás keverékbe lassan, óvatos körkörös keveréssel belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot. Ha jól összekevertük egy kapcsos tortaformába öntjük. A massza tetejére szórjuk a meggyet és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, de a sütőajtót nem nyitogathatjuk, mert összeesik a piskótánk. Ha már teljesen kihűlt kivesszük a formából és szeletekre vágjuk, porcukorral díszítjük.


Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin