Hozzávalók 20 szeletes tortához:
Piskóta:
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 7 ek olaj
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 4 dl tej
- 1 cs csokis pudingpor
- 1 tábla tejcsoki
- 10 dkg cukor
- 4 dl habbá vert tejszín
Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját és az olajat is. A legvégén beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet is és kapcsos formában megsütjük.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben. Ha felrottyant és be is sűrűsödött akkor belekeverjük a kockára tört csokit és a cukrot is. Teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokis pudingot és összedolgozzuk. Ezzel töltjük meg a 3 részre vágott, kihűlt piskótát.
Ízlés szerint díszítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése