2017. szeptember 29., péntek

Linzer gluténmentesen


Hozzávalók:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • pici víz (ha nem állna össze a tészta)
  • csipet só
  • 1 citrom héja

Elkészítés: Ugyanaz az eljárás mint a rendes lisztes linzernél. A margarint elmorzsoljuk a lisztekben, hozzáadjuk a cukrot, sót, citromhéjat és összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta akkor kevés vizet adunk hozzá. Hűtőben pihentetjük 1 órát, majd rizslisztes munkafelületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 170 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. A széle kezdjen barnulni és akkor már jó.

Fontos: Hagyjuk a tepsin kihűlni, mert ha forrón akarjuk leszedni a sütiket morzsálódni fog és darabokra fog törni.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin