2017. június 6., kedd

Eperszörp


Szezonja van az epernek. Vettem is egy termelőtől jó nagy adag epret. Összesen 6 kilót. :D Sok tervem volt vele és szerencsére mindet meg is tudtam csinálni.
A sok terv közül az egyik a szörp volt, amit már régen ki akartam próbálni
 Most sikerült, és egyáltalán nem csalódtunk. Nagyon finom. A recept Dr Oetkeres.
Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 1 l víz
  • 1 kg cukor
  • 1 cs dr oetker 2:1 dzsemfix
  • pici citromsav

Elkészítés: A megtisztított, megmosott epret kisebb darabokra vágjuk, majd ráöntjük a liter forralt vizet és hagyjuk állni fél órát. Ha letelt az idő leszűrjük, jól kinyomkodjuk a levét, majd a kinyert eperlevet feltesszük főni a 2 evőkanál cukorral elkevert dzsemfixel. Ha felforrt hozzáadjuk a cukrot és egy kevés citromsavat is, majd újraforraljuk és kb 2 percig gyöngyöztetjük. Még melegen csírátlanított üvegekbe öntjük, jól lezárjuk, fejre fordítjuk és úgy hagyjuk kb 10 percig, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ízlés szerint hígítjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin