2017. március 20., hétfő

Mogyorópralinés bonbon



Hozzávalók:
Mogyorópralinéhoz:
  • 80 gr törökmogyoró
  • 70 gr földimogyoró
  • 125 gr cukor
Krémhez:
  • 60 gr olvasztott étcsoki
  • 100 gr krémes mogyorópraliné

  • +20 dkg tejcsoki a burokhoz
Elkészítése: Először a pralinét készítjük el úgy, hogy a mogyorókat szárazon megpirítjuk egy serpenyőben, majd a törökmogyoró barna héját lemorzsoljuk egy konyharuhával. A megpirított mogyorókat a cukorral egy edénybe tesszük, kavargatva addig melegítjük, míg a cukor felolvad és bevonja a mogyorókat. Ha ez kész kiborítjuk egy sütőpapíros tepsibe és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt beletördeljük egy késes aprítóba egy pici olajjal és kb 5 perc alatt krémesre daráljuk. Az aprító oldaláról lekapargatjuk közben a mogyorót. 
A bonbon töltelékéhez az olvasztott étcsokihoz keverjük a 100 grammnyi kész pralinét, majd jól kihűtjük.
Addig elkészítjük a burkot temperált tejcsokival, dermesztjük, majd megtöltjük a kihűlt krémmel és lezárjuk. Picit pihentetjük, majd kifordítjuk a formából.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin