2017. január 11., szerda

Konyakmeggy

Itt még nem volt teljesen feloldódva a fondant, de már nem tudtunk várni. :)

Hozzávalók:

  • 1 marék meggy
  • Vodka vagy konyak vagy bármilyen alkohol
  • 10 dkg étcsoki

Fondant: citromhabtól:

  • 125g cukor
  • 60 ml víz
  • kevés ecet

Elkészítése: A fondanthoz a cukrot, vizet, ecetet egy edénybe tesszük és lassú lángon felfőzzük, majd főzés után még gyöngyöztetjük pár percig. Ha ez megvan kiöntjük egy hőálló tálba és kevergetjük, amíg kihűl és ezáltal besűrűsödik és kifehéredik. A meggyet egy befőttes üvegbe tettem és annyi alkoholt (nálam vodka) öntöttem rá, hogy ellepje. Lefedtem és a hűtőben kb. 2 hétig áztatjuk. Az étcsokit megolvasztjuk, temperáljuk, majd kikenjük a bonbonformát. Fél szem áztatott meggyet teszünk a formába ha megdermedt a csoki, arra egy kevés fondant, majd betesszük a hűtőbe egy kicsit és lezárjuk. Hűtőben dermesztjük, majd kifordítjuk. Minimum 1 hetet hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy az alkohol feloldja a fondánt és folyós legyen belül.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin