2016. október 3., hétfő

Sajttorta ribizlizselével sütés nélkül


Hozzávalók: 18 cm átmérőjű tortához
Kekszalaphoz:

  • 10 dkg darált keksz
  • 50 g olvasztott vaj

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 90 g cukor
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg  natúr joghurt
  • 10 g zselatin

Ribizli zseléhez:

  • 100 g ribizli
  • 50 g cukor
  • 50 ml víz
  • 4 g zselatin

Elkészítés: Először a keksz alapot készítjük el. A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, elkeverjük, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába és a krém elkészítéséig hűtőbe tesszük. A krémhez a mascarponét kézi habverővel elkeverjük a joghurttal, a zselatint beáztatjuk, a tejszínt a cukorral és a vanília kikapart magjaival felforraljuk, majd hagyjuk hűlni, kivesszük a vanília hüvelyt, belekeverjük a zselatint, majd összekeverjük a mascarponés krémmel. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, beleöntjük a krémet és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin dolgozni tudjon. Másnap megcsináljuk a ribizlizselét a tetejére. Az hamar megköt rajta mert vékony réteg lesz. Szóval a vizet, a cukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a zselatint. Ha feloldódott, ráöntjük a ribizlire. Botmixerrel pürésítjük. Én így ráöntöttem a megkötött sajttortára, de át is lehet szűrni annak aki nem szereti a magokat összerágni. Aztán mehet vissza a hűtőbe, amíg meg nem köt.
Lehet még tovább díszíteni, én ezt most így hagytam natúran.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin