2015. augusztus 3., hétfő

Karamell szelet


Hozzávalók:

  • 6 tojásos kakaós piskóta, amibe csentem egy teáskanál fahéjat is.

Krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • fél liter habtejszín

Elkészítés: A megsült és kihűtött piskótát félbevágjuk. A cukrot karamellizáljuk, majd öntünk hozzá kevés tejszínt, majd kihűtjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük és ha kihűlt a karamell krém összekeverjük a tejszínhabbal. A félbevágott piskóta egyik lapját tálcára helyezzük, megkenjük a krém kétharmadával, rátesszük a másik lapot és megkenjük a maradék krémmel úgy, hogy maradjon a díszítésre is. Én a végén kevés fahéjjal szórtam meg a tetejét.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

1 megjegyzés:

LinkWithin