Ez a recept egy saját gondolat alapján készült, ami eredetileg karamellás madártej szeletnek indult. Hát ez lett belőle, de majd egyszer olyan is készülni fog. :)
Hozzávalók:
- 4 +2 tojásból 2 világos piskótalap
- Krémhez:
- 6 dl tej
- 1 cs karamellás pudingpor
- 2 ek keményítő
- 6 ek cukor
- 5 dl tejszín
Elkészítés: A 4 tojásos, kisűlt piskótalapot megfeleztem, plusz a 2 tojásos piskótalapot is felhasználtam. Így 3 réteg piskóta és 2 réteg krém lesz. A krémhez a tejet, pudingport és a keményítőt sűrűre főztem, majd hozzáadtam 3 ek cukrot. A másik 3 ek cukrot megolvasztottam és kb fél deci tejszínnel karamellszószt főztem, amit szintén a krémbe kevertem, majd ezt kihűtöttem. Addig keményre vertem a tejszínt és kb a 3/4-ét beleforgattam a kihűlt krémbe. Ezzel töltjük be a 3 piskótalapot, tetejét lekenjük felvert tejszínnel és tejszínhabrózsával és karamellszósszal díszítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Húh, ez aztán fenséges lehet! Fincsi sütike! Kaphatok belőle?
VálaszTörlés