2014. július 13., vasárnap

Üvegben a nyár 2! - Ribizli lekvár


Most vannak a nagy be főzések, elrakások. Nálunk is. Még lesz barack és málna lekvár is. Mind ugyanúgy készül...dr oetkerrel. Tényleg ez a legjobb. Szerintem. :)
Hozzávalók:

  • 2500 g ribizli
  • 700 g cukor
  • 2 cs dzsemfix
  • pici nátrium benzoát

Elkészítése: A gyümölcsöt leszemezzük, megmossuk és egy edénybe Mérünk minden hozzávalót kivéve a nátriumot az majd a legvégén. Nagy lángon kevergetve főzzük, leturmixoljuk, és szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd újra felfőzzük. A legvégén, miután elzártuk alatta a lángot, hozzáadjuk a nátriumot. Csírátlanított üvegbe töltjük, lezárjuk és 5 percre fejre fordítjuk. 5 perc után visszafordítjuk, hagyjuk kihűlni a pulton, majd felcímkézzük és mehet a spájzba.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

2 megjegyzés:

  1. 68 üveggel tettem el az idén :) Következik a bejegyzés is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ribizliből? Oo
      Az nagyoon jooo. :) mi max 15tel. :)

      Törlés

LinkWithin