2014. június 1., vasárnap

Sajtos csiga


A mai nassolni való ez a sajtos csiga volt meg a meggyes kevert. Mindkettő  nagyon nagyon finom volt. Már alig van. :)))
Ebből az adagból 4 rúd jön ki, amiből én most csak kettőt sütöttem ki. (Nem ennyi lesz 2 rúdból, mint amennyi a képen van) :D 
Nagyon jó kis ropogtatnivalót lehet elkészíteni ha betoppan egy váratlan vendég, hiszen ha van időnk, begyúrhatunk dupla adagot és a fagyasztóban nagyon jó helye lesz, aztán ha jön valaki akkor csak előkapunk egy két rudat a fagyóból és felszeleteljük és sülhetnek is maguknak. :))
Szóval, ami receptet leírok az 4 rúdnyi csigára elég.
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ráma
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 2 dl tejföl

Krémhez:
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg puha vaj

Elkészítés: A lisztet, sót, sütőport elvegyítjük és elmorzsoljuk benne a rámát, majd mindent hozzáadva összegyúrjuk a tésztát. Ha összegyúrtuk 4 kis cipóra osztjuk és 1 órára hűtőben pihentetjük. 1 óra leteltével mind a 4 kis cipót kinyújtjuk külön külön és mindet megkenjük a 4 felé osztott vajban elkevert reszelt sajtos krémmel, majd mindet feltekerjük jó szorosan. Ezután a rudakat külön folpackba csomagoljuk és minimum 1 órára fagyasztóba rakjuk. Ez azért kell, hogy szeletelésnél a puha van ne folyjon ki. Ha kivettük a rudat, kicsomagoljuk és várunk 1-2 percet, hogy felengedjen annyira, hogy szeletelésnél ne töredezzen, és fél centis csigákat szeletelünk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon pirosra sütjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám! 

2 megjegyzés:

  1. Jaj de jó. :) köszönöm, hogy írtál és remélem találsz mást is ami tetszik, mert a fényképeim nem igazán adják vissza...sajnos..ezt még gyakorolnom kell. :) köszönöm, szétnézek én is. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin