2014. május 20., kedd

Őszis szelet


Most tartottuk anya szülinapját és ezt a sütit csináltam ebéd utánra. Nagyon finom volt. :)
Hozzávalók :
Tésztához :

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez :

  • 10 dkg cukor
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 1 l rostos őszibaracklé
  • 1 konzerv őszibarack

Tetejére :

  • 2 dl felvert tejszín

Elkészítése : A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját és rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és egy fakanállal beleforgatjuk. Sütőpapíros tepsiben sütjük 160-180 fokon. Ha megsült kihűtjük. A krémhez a pudingport kikeverjük 3 dl baracklében. A többi baracklevet feltesszük főni, majd ha  látjuk hogy fő beleborítjuk a kikavart pudingport és állandó keverés közben besűrítjük. Ha kész belekeverjük a cukrot és a kockázott barackot, majd elzárjuk a gázt. Kihűtjük.  Ha minden kihűlt, a piskótára kenjük a barackos krémet és a keményre felvert tejszínhabot. Kockákra vágva tálaljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám! 

2 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet, nagyon jól néz ki! Boldog születésnapot kívánok anyukádnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon finom, könnyed sütemény volt. :)
      Nagyon szépen köszönjük. :)

      Törlés

LinkWithin