2013. december 28., szombat

Vendégváró szelet


Hozzávalók:
Kakaós laphoz:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 dkg szalalkáli
  • 2-3 ek tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg vaj
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Máz:

  • 3 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 3-4 ek tej
  • 1-2 ek vaj

Elkészítés: A kakaós laphoz a szalalkálit 2-3 ek langyos tejben felfuttatunk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a  kakaóport, cukrot, tojást, a tejben felfutott szalalkálit és összegyúrjuk. Ha nem állna össze adhatunk még hozzá pici tejet. Ha kész 2 részre osztjuk és 1 tepsi hátulján kisütjük mindkét lapot külön-külön. Ha kisült kihűtjük. A piskótát elkészítjük a szokott módon és azt is kisütjük tűpróbáig. Ha kész kihűtjük. A krémhez elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukrokkal, majd kihűtjük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd kihabosítjuk a vajjal. Ha minden lap kihűlt jöhet az összeállítás, ami úgy történik, hogy egy tepsibe vagy tálcára lerakjuk az egyik kakaós lapot, erre kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskóta lapot, erre jön a krém másik fele, majd a második kakaós lap. A tetejére csokimázat készítünk úgy, hogy egy lábasban elkeverjük a cukrot, kakaót és a tejet és kavargatva felolvasztjuk a cukrot alacsony lángon, majd hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. Ha kész még melegen rácsorgatjuk a süti tetejére és hűvös helyen hagyjuk egy éjszakát a süteményt. Másnap jól szeletelhető is .

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin