Hát igen, csak az én testvéremnek jut eszébe télvíz idején, mikor friss epernek se híre se hamva, hogy eper tortát kérjen a születésnapjára. Gondoltam magamban oké, megkapod. :) Meg is kapta. Ízlett is mindenkinek.
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
Krém:
- 400 g natúr joghurt
- 1 dl bodza szörp
- 5 dl habtejszín
- 400 g eper (fagyasztott, de szezonban friss)
- 1 cs dr. Oetker instant zselatin
- 1 citrom héja
- eper lekvár
Tetejére:
- eper
- piros tortazselé
Elkészítése: A tésztához a tojást kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és sütőpapíros tortaformába simítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sül. Ha megsült kihűtjük.
Amíg sül és hűl elkészítjük a krémet úgy, hogy a tejszínt kemény habbá verjük az instant zselatinnal, majd hozzáadjuk a szörpöt, a joghurtot és a citrom lereszelt héját, majd jól elkeverjük. Az eperből kb 10-15 szebb szemet félreteszünk, a többit botmixerrel pürésítjük és a tejszínes joghurtos krémhez keverjük. Teszünk a krémhez kb 3 ek eperlekvárt és mindent jól elkeverünk. Ha a tészta kihűlt félbevágjuk és a vágott felüknél mindkét lapot megkenjük eperlekvárral ízlés szerint, majd betöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon az oldalára is és a díszítéshez is. Ha ez megvan elkészítjük a tortazselét az utasítás szerint. Én felszeleteltem a félretett epret és kiraktam a torta tetejét vele, majd visszaraktam a tortaformába és ráöntöttem a tortazselét, majd egy éjszakát hűtőben dermesztettem. Másnap levettem a formát és megkentem a maradék krémmel az oldalát és habzsákból habrózsákat nyomtam a tetejére.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése