2013. november 30., szombat

Meggyes-mákos crumble pite


A mai napon egy nagyon finom meggyes-mákos süti készült, aminek a tetején ropogós morzsa van. Érdemes kipróbálni. :)
Hozzávalók:
Pitéhez:

  • 135 g liszt
  • 90 g porcukor
  • 90 g kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 nagyobb tojás
  • 70 g vaj
  • 2 dl tejföl
  • 6 g sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom héja
  • 40 g darált mák
  • 1 üveg meggybefőtt

Crumble részhez:

  • 40 g vaj
  • 40 g porcukor
  • 60 g liszt
  • 1 mk citromlé

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A puha vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot,  citromhéjat és jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a kristálycukorral, majd ezt is a tojássárgájás masszához keverjük óvatosan. A lisztet, sót, sütőport és a mákot elvegyítjük, majd a tejföllel felváltva a tojásos masszához adjuk. Jól elkeverjük, majd a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a lecsepegett meggyel és a crumble-el, amit úgy készítünk, hogy a lisztet elkeverjük a porcukorral, majd belemorzsoljuk a vajat meg a citromlevet. Kb 30 perc alatt vagy tűpróbáig sül. Tetejét porcukorral szórjuk meg.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin