A mai napon egy nagyon finom meggyes-mákos süti készült, aminek a tetején ropogós morzsa van. Érdemes kipróbálni. :)
Hozzávalók:
Pitéhez:
- 135 g liszt
- 90 g porcukor
- 90 g kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 nagyobb tojás
- 70 g vaj
- 2 dl tejföl
- 6 g sütőpor
- csipet só
- 1 citrom héja
- 40 g darált mák
- 1 üveg meggybefőtt
Crumble részhez:
- 40 g vaj
- 40 g porcukor
- 60 g liszt
- 1 mk citromlé
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A puha vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a kristálycukorral, majd ezt is a tojássárgájás masszához keverjük óvatosan. A lisztet, sót, sütőport és a mákot elvegyítjük, majd a tejföllel felváltva a tojásos masszához adjuk. Jól elkeverjük, majd a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a lecsepegett meggyel és a crumble-el, amit úgy készítünk, hogy a lisztet elkeverjük a porcukorral, majd belemorzsoljuk a vajat meg a citromlevet. Kb 30 perc alatt vagy tűpróbáig sül. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése