2013. október 12., szombat

Az én somlóim


Szóval lehet, hogy ez nem az eredeti recept, de mindenképpen nagyon finom...és akkor mit számít az, hogy nem az eredeti?! :))
Hozzávalók 6 kehelybe:

  • fél liter víz
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • babapiskóta

Tetejére:

  • tejszínhab
  • aprított mogyoró


Elkészítés: A kakaót, cukrot és 4 dl vizet csomómentesre keverjük és felfőzzük, vigyázva nehogy leégjen. A maradék 1 dl vízzel kikavarjuk a pudingport, majd ha felfőtt a kakaós máz ráborítjuk a pudingot és besűrítjük. A babapiskótát kisebb darabokra törjük és szétosztjuk a kelyhekbe, majd erre elosztjuk a kakaós mázat. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön. Tálaláskor tejszínhab rózsát nyomunk a tetejére és megszórjuk a mogyoróval.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin