Régóta nézegetem a pite recepteket és most sok a körte...hát miért ne?! :)))
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 tojás
- pici tejföl
- pici fahéj
Töltelékhez:
- 3 db szilva
- 7-8 db körte
- pici fahéj
- 2-3 ek cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- kb 2 ek liszt
- pici tejföl
Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kockázzuk. Szilvát megmossuk, kimagozzuk és szintén felvágjuk, majd a körtéhez adjuk és rászórjuk a fahéjat, cukrot, lisztet. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd két részre osztjuk és egy pite formába nyomkodjuk az egyik részét úgy, hogy pereme is legyen. A másik fél tésztát is kinyújtjuk és rácsokat vágunk ki derelyemetszővel. Kivágunk egy akkora kör alakú sütőpapírt, amekkora a süti formája és sütőlencsével kb. 10 percig sütjük 190 fokon, majd kivesszük a lencsét és a sütőpapírt és visszatesszük további 10-15 percre, amíg megpirul. Ha megsült ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a vaníliás cukorral és ráhelyezzük a tésztarácsokat, megkenjük vízzel hígított tejföllel és először 190 fokon tovább sütjük, majd ha a rács már kezd pirulni visszavesszük a hőfokot kb. 170 fokra, hogy a körtés szaft besűrűsödjön. Ha kihűlt porcukorral tálaljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése