2012. november 1., csütörtök

Linzer


A mai egy borongós nap. Ilyenkor alig telik az idő. Legalábbis nekem, de ilyenkor az időt legjobban egy kis sütögetéssel lehet eltölteni. A mai sütink a régi, de bevált linzer lett, amit már régóta meg akartam sütni. Annyi emlék van ezzel a sütivel kapcsolatban és már tényleg régen sütöttük így miért ne lehetne pont ma. Megsült és nagyon jó lett. Általában baracklekvárral töltik meg, de mi ma bogyós lekvárt is használtunk ami csupa-csupa bogyós gyümölcsből készült. Isteni lett. Ajánlom mindenkinek. :)
Hozzávalók:
  • 30 dkg Liszt
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • 1 cs vaníliás cukor
  •  fél (bio)citrom héja
  • 1 tk sütőpor
Összeragasztáshoz:
  • Baracklekvár
  • Bogyós lekvár
Elkészítés:  Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom. A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetemA tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra sorakoztatom. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm. A lyukas és a teli sütiket a lekvárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba. Végül vaníliás porcukrot szitálhatok a tetejére.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin