Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg margarin
- 5 dkg porcukor
- pici só
Töltelékhez:
- 1 alma
- fahéj
- 2 ek cukor
- kevés keményítő
Lekenni:
- 1 tojásfehérje
Elkészítés: A tésztához a vajat elmorzsoljuk a porcukorral, sóval elkevert lisztben. Ha nem állna össze pár csepp hideg vizet adunk hozzá és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőben. A töltelékhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a keményítővel. A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk kb 5 mm vastagságúra, majd a vajazott-lisztezett piteformába egyengetjük. Megszúrkáljuk villával, majd belerakjuk a tölteléket. A maradék 1/3-ad résznyi tésztát ízlés szerint ráhelyezük a tetejére. Én rácsoztam. Lekenjük 1 tojásfehérjével. 180 fokon aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése