Hozzávalók:
Morzsához:
- 40 g liszt
- 100 g cukor
- 55 g hideg vaj
- fél tk fahéj
Tésztához:
- 125 ml tej
- 55 g puha vaj
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 1 tojás
- csipet só
- Fél cs sütőpor
- 20 dkg áfonya
Elkészítés: Először a morzsát készítjük el, amihez a hozzávalókat szép morzsásra dolgozzuk a két kezünkkel. A tésztához a vajat, cukrot, citromhéjat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is habosítjuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd a tejjel felváltva részletekben a tojásos masszához keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, elegyengetjük, rászórjuk az áfonyát, majd a morzsát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. En fahéjas porcukorral megszórva tálaltam.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése