2017. augusztus 12., szombat

Áfonyás morzsasüti



Hozzávalók:
Morzsához:

  • 40 g liszt
  • 100 g cukor
  • 55 g hideg vaj
  • fél tk fahéj

Tésztához:

  • 125 ml tej
  • 55 g puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 tojás
  • csipet só
  • Fél cs sütőpor
  • 20 dkg áfonya

Elkészítés: Először a morzsát készítjük el, amihez a hozzávalókat szép morzsásra dolgozzuk a két kezünkkel. A tésztához a vajat, cukrot, citromhéjat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is habosítjuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd a tejjel felváltva részletekben a tojásos masszához keverjük. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, elegyengetjük, rászórjuk az áfonyát, majd a morzsát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. En fahéjas porcukorral megszórva tálaltam.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin