Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg sima liszt
- 25 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg hideg margarin
- 2 tojássárgája
- 1 cs sütőpor
- pici hideg víz
Töltelékhez:
- 50 dkg magozott meggy
- 10 dkg cukor
- fahéj
- 4 dl víz
- 2 cs vaníliás pudingpor
Lekenéshez:
- tojásfehérje
Elkészítés: A töltelékhez a meggyet, 3 dl vizet, cukrot és a fahéjat melegíteni kezdjük. A pudingport a maradék 1 dl vízzel simára keverjük és beleöntjük a még langyos meggyes vízhez és besűrítjük folyamatos keverés mellett. Teljesen kihűtjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, majd sütőpapíros tepsibe nyújtjuk az egyik lapot. Megszúrkáljuk villával, majd rásimítjuk a kihűlt meggyes pudingot és befedjük a második lappal. Azt is megszúrkáljuk és lekenjük tojásfehérjével. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak ezután szeleteljük fel. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése